Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Arlanda Jets A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Arlanda Jets
Amerikansk fotboll
A-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Arlanda Jets 6 5 0 1 11
2 AIK 6 5 0 1 10
3 Tyresö Royal Crowns 6 2 0 4 4
4 Upplands Bro Broncos 6 0 0 6 0

Match

Arlanda Jets

32 - 6
6 september 2020
13:00

AIK

Referat

Referat: Arlanda Jets - AIK

Det var dags för en toppmatch i Division 1 Norra! Nybildade AIK kom på besök till Midgårdsvallen med två raka vinser i bagaget, lika många som Arlanda. Jets hade kontroll på matchen hela vägen och vann tillslut med 32-6, och slog i och med det in sig i historieböckerna genom att göra de första poängen på AIK genom tiderna samt vara det lag som gav AIK sin första förlust genom tiderna.

Matchen började bra för Jets. Man tog sig lugnt och metodiskt ned för planen och första driven avslutades med att Viktor Ekberg passade en 37 yards lång pass till Arvid Ek, som blev tacklad på 3-yards linjen. Spelet efter kunde Ekberg själv, relativt enkelt, springa in med bollen i endzone. Extrapoängen blockades och 6-0 var ett faktum.

Jets defense gjorde det man skulle och tvingade AIK till en 4-and-out och AIK var tvugna att punta på deras första drive.

Arlandas andra drive fortsatte där första slutade: den offensiva linjen blockerade bra och man kunde både springa och passa effektivt lugnt och metodiskt ta sig ner för planen. Arlandas andra drive avslutades välidigt likt den första. Ekberg hittade Ek med en 55 yards pass och den här gången tog sig Ek hela vägen ner till endzone och gjorde 12-0. Det efterföljande extrapoängsförsöket missades.

AIK lyckades på den efterföljande driven hitta en lång pass och få in sin första och enda TD för eftermiddagen. Extrapoängen blockerades av Joshua Akena - detta skulle inte vara första gången han ställde till med problem för AIK.

Nu hade Jets offense kommit in i en fin rytm. Man blockerade bra och kunde därför blanda friskt mellan pass - och springspel. Man gjorde det med framgång och Akena kunde på den tredje driven (med hjälp av sin oline) springa in sin första TD för matchen. Extrapoängen satt den här gången och vi hade 19-6 när första quartern tog slut.

Andra quartern blev lugnare, och inget av lagen gjorde speciellt mycket med de chanserna som gavs.
Både lagens försvar spelade bra och man utbytte possesion med varandra. Vid halvtid var ställningen fortsatt 19-6.

AIK började andra halvlek med bollen men redan på första driven lyckades Jets-försvaret att ta en interception. Arlanda lyckades dock inte göra någonting av den. AIKs anfall tog över, men Jets försvar hade en fin dag på jobbet och tvingade fram yttligare en punt. En bra punt som hamnde på Jets 3-yards linje. Men Arlande lyckades med ett par springspel och lite passar ta sig ur den situationen och efter ett passpel på 60 yards (återigen Ekberg till Ek) var tredje quartern slut och ställningen fortfarande 19-6. Men på första spelet i fjärde kvarten hittade Ekberg Cristoffer Dessezar som utökade Jets ledning till 25-6. Även denna extrapoängsspark blockerades.

Arlandas försvar hade ytterligare en interception på AIKs nästa drive: Rafael Martin Macarro plockade smärt och smidigt ner bollen. Arlandas Offense tackade för förtroendet och Joshua Akena sprang 30 yards och gjorde sin andra, Jets femte och sista touchdown för eftermiddagen. Extrapoängen sparkades genom stolparna och ställningen var 32-6.

Jets defense spelande fortsatt strålande och hade på AIKs nästa drive både en tackle for loss och en sack. AIK tvingades punta men en hög snap gjorde att Jets-anfallet kunde påbörja sin nästa drive på 3-yardslinjen. Jets bytte QB och AIK-försvaret lyckades stoppa Jets från att scorea.

Därefter hände det inte så mycket mer. Lagen bytte possesion en gång till och sen var matchen slut. Jets gav alltså AIK sin första förlust genom tiderna och vann med 32-6.

Bilder från matchen finns att se HÄR

Nu är halva serien spelad och vänder därför, så nästa vecka är det Jets mot AIK igen, denna gången på Bergshamra.
Vill allt sig väl kommer AIK att streama matchen på sin Twitch-kanal, som ni kan hitta HÄR. Kickoff på lördag klockan 14.00!


It's always a great day to be a Jet!

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Joshua Akena 1 12
Arvid Ek 1 6
Cristoffer Dessezar 1 6
Viktor Ekberg 1 6
Jonathan Wittberg 1 2
Andreas Lundstöm 1 0
Andreas Olofsson 1 0
Anton Wittberg Letoff 1 0
Bartosz Wozniak 1 0
Emanuel Hedman 1 0
Erik Isacson 1 0
Gustav Dexner 1 0
Hampus Wettersten 1 0
Henry Hörnell 1 0
Isac Vikman 1 0
Jesper Johansson 1 0
Jesper Vuorinen 1 0
Jimmy Alonzo 1 0
Keith Fernandes 1 0
Kelvin Boateng 1 0
Mark Rosenqvist 1 0
Markus Grip 1 0
Mattias Grip 1 0
Max Blom 1 0
Maximilian Garcia-Persson 1 0
Oliver Stoltz 1 0
Oscar Larsson 1 0
Oscar Nevermann 1 0
Philip Marini 1 0
Rafael Martin Macarro 1 0
Rahmatolah Alijan 1 0
Sharif Twaha 1 0
Tobias Purkin 1 0
Tor Nyroos 1 0
Verya Ostovar 1 0
Victor Garcia Blombäck 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

lör 12 sep 2020, 14:00 AIK - Arlanda Jets 21 - 14